Hopp til hovedinnholdet

Kløe og svie nedentil

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har nylig opplevd veldi mye kløe nedentil, og det er sånn at eg nesten har hat lyst til å dra hjem fra skolen fordi det var så ubehalgelig. Ikke bare at det klør men det svit i tillegg og gjør vondt, som om jeg har et blåmerke der nede. Skulle sjekke med speil om hva som var galt, og da såg jeg at huden rundt klitoris hadde blirr hoven. Innenfor kjønnsleppene er det blitt hovent, men spessielt oppe med klitoris, og det ser ut som om det er ca 3 kuler innimellom. Og resten av huden der ser ut som om jeg har fårr brannsår på. Dette har vart i litt mer enn 4 dager, og det blir ikke bedre. Det er ubehagelig å sitte og ofte å ligge uten å spre bena litt

Besvart 08.11.2018 20:17
 

Svar
Hei

Takk for at du skrive inn til ung.no

Det er vanskelig å si hva dette kan være. Vi i ung.no gir ingen diagnoser.

Det kan være noe så vanlig som soppinfeksjon. Den vanligste plagen er kløe. I tillegg har mange endret utflod. Utfloden blir gjerne hvit og klumpete, eller litt tørr. Svie i huden rundt skjedeåpningen kan komme etter hvert. Noen kan også ha svie når de tisser eller smerter ved samleie. Siden du anagelig klør vil også kjønnsleppene bli litt mer hoven.

Den vanligste behandlingen mot sopp er stikkpiller til skjeden sammen med en krem. Dette får du kjøpt uten resept. Det er ikke farlig å bruke Canesten hvis det ikke er soppinfeksjon.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestsjon for ungdom og legen der som kan finne ut grunnen. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse