Hopp til hovedinnholdet

Kviseaktige ting på tissen min.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har sånne kviseaktige ting på tissen min de er ikke røde eller noe sånt men det er bare hvite dotter på tissen min, etter hvert kan de skvises og det kommer kvisse gugg ut burde jeg sjekke opp i dette

Besvart 15.11.2018 14:39
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Du forteller at du har noen hvite prikker, eller dotter som du sier, på tissen din som kan minne om kviser. Disse kan du etter hvert klemme og det kommer ut et hvitt belegg.
Dette er helt normalt, og ikke farlig Stort sett får man ikke mange kviser på penis, men man har derimot en del talgkjertler på penis, som ser ut som kviseliknende prikker som det kommer hvitt talg ut av.

Penis er følsom, så det er lurt å ikke klemme å mye på. La prikkene/ kvisene være i fred, slik at du unngår infeksjon eller ubehag. Lar du det være i fred så forsvinner det av seg selv etter hvert.

Dersom man er seksuelt aktiv og ikke er flink til å bruke kondom, er det fare for smitte av seksuelt overførbare sykdommer. Prikker og utslett du får i etterkant av ubeskyttet sex bør sjekkes ut hos lege.
Det kan man da gjøre gratis på Helsestasjon for ungdom.

Er du ikke seksuelt aktiv er det ikke noe å bekymre seg for. Du kan lese mer om gutteplager-små og større plager fra penis og underlivet i artikkelen nedenfor.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse