Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med en del ting. Jeg klarer det ikke lenger!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter med en del ting, det er ikke første gangen dette har skjedd, men jeg klarer det ikke lenger, jeg vil ikke oppleve det en gang til, jeg ser etter en utvei, jeg tenke å gjøre det relativt "clean" så jeg lurer på hvilken medisin jeg kan ta for å hjelpe med dette, hvor jeg kan få kjøpt det, og hvor mye jeg trenger. jeg ønsker ikke å høre "du må søke hjelp hos lege/helsesøster etc. det har jeg prøvd.. det gikk ikke så bra... så om det er alt dere har tenkt til å si, bare la være, jeg er bestemt, jeg vil ikke ha hjelp, jeg vil at det skal stoppe, jeg vil bare ikke at moren min skal være nødt til å komme hjem til et blodbad, eller se at jeg henger i skapet, men om jeg er nødt, så gjør jeg det. takk på forhånd, og jeg beklager

Besvart 07.12.2018 15:43
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at du strever og at det er vanskelig å finne gode løsninger på det som er vanskelig!

Jeg kan dessverre ikke gi deg noen svar på hva slags medisin du kan ta for å få det bedre. Medisiner skal kun foreskrives av lege og legen er også den som skal vurdere om du trenger og hvor mye du trenger av et legemiddel.

Mange har nytte av medisiner i perioder av livet. Samtidig så hjelper det også å prate med noen om hvordan man har det. Det å ha noen som kan hjelpe til å sortere i vanskelige tanker og følelser vil gjøre at du føler deg mindre alene og slipper å bære på alt selv!

Det trenger du ikke!

Kan du snakke med moren din om at du har det tøft nå? Mange syns det er skummelt å prate om men det er også mange som syns det hjelper.

Mitt beste råd er å snakke med noen igjen om det du har opplevd. Ved å sorter i det så kan du få hjelp til unngå at lignende ting skjer igjen. Helsesøster kan være en god støtte.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om du trenger noen å snakke med anonymt om det som er vanskelig.

Det er ikke godt å gi deg andre råd uten at vi vet hva du ønsker skal stoppe - så jeg råder deg til å oppsøke hjelp for å få det bedre. Det går heldigvis an!

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse