Hopp til hovedinnholdet

Jeg er livredd og tenker hele tiden på mensen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et litt rart problem. Ikke sant, jeg er livredd for mensen. Eller, jeg er jo ikke redd for mensen, men tanken får meg liksom til å grøsse. Jeg har jo fått mensen for lenge siden, og da taklet jeg det bra. Men nå, etter nesten et år, så er det bare veldig kvalmende å tenke på det. De dagene som jeg forventer at mensen skal komme føler jeg at det er noe som renner. Da tenker jeg at nå har mensen kommet. Og jeg gruer meg skikkelig til å dra ned buksen og se blodet. Men mange ganger så er det ikke blod, og mensen kommer ikke den dagen. Jeg er vant til at den ofte er forsinket, men det stresser meg skikkelig. Jeg vet at mensen er normalt og alt det der. Jeg synes bare det er skikkelig ekkelt å vite at blodet renner liksom. Og jeg blør ganske mye også. Men jeg bruker riktig bind da. Så har dere noen tips til hvordan jeg bare kan tenke litt mindre på det og ikke grue meg hver morgen? Jeg er t.o.m. redd for at jeg får mens midt i syklusen, liksom dag 14/15. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 12.01.2019 12:27:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Utflod - til glede og bekymring

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

 

Les mer
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

 

Les mer
account_circle