Hopp til hovedinnholdet

Hvilke medisiner mot angst kan en kjøpe på apoteket uten resept?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurte på hvilke medisiner mot angst man kan kjøpe på apoteket uten resept, og om det er aldersgrense på å kjøpe medisin uten resept på apotek. Jeg har lyst til å begynne på medisin mot angst, men mamma og pappa er negativ til det. Jeg sliter sykt med angst, og jeg har lyst til å få ro, ihvertfall når jeg skal sove. Jeg ønsker å kjøpe medisiner selv, uten at mamma og pappa vet om det. Men jeg er skeptisk, i tilfelle de finner ut av det liksom. Men når jeg kjøper medisin på apotek uten resept, blir lege kontaketet da? Så spørsmålene mine er egt: 1. Hvilke medisiner kan man kjøpe på apotek uten resept? 2. Er den aldersgrense på å kjøpe medisin på apotek uten resept? 3. Kontakter apoteket legen min/foreldrene mine?

Besvart 12.01.2019 14:31
 

Svar
Hei

Du får ingen medisiner mot angst på apoteket uten resept. All medisin mot angst er reseptbelagt. De færreste unge får forskrevet medisin mot angst av sin fastlege. Det som er viktig er behandling. Får du behandling mot angsten din på BUP?

I butikken er det 18 års aldersgrense for å kjøpe medisiner, men på apoteket er det ikke det. På apoteket er det fagfolk som skal kunne vurdere om du trenger/kan kjøpe medisin. 

De vil ikke ta kontakt med dine foreldre, men som sagt så er det heller ingen medisiner på apoteket som er reseptfri og tar bort angst. 

Jeg vil heller anbefale deg å be om hjelp med angsten din slik at du får det bedre. Det er forståelig at du er fortvilet hvis du sliter mye med angst, men heldigvis finnes det behandling for angst. Ta kontakt med din fastlege som kan henvise deg videre til BUP.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse