Hopp til hovedinnholdet

Urinen har plutselig blitt blank, er dette normalt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om dette er bekymringsverdig eller ikke, men urinen min har endret farge fra vanlig gult til å bli helt fargeløst(ser ut som vann) Helt plutselig. Uten at jeg har drukket spesielle mengder med vann(pleier aldri drikke mye vann) eller gjort noen endringer i kostholdet mitt. Hva kan det være? Er det normalt?

Besvart 13.01.2019 00:48
 

Svar
Hei jente 18, og takk for at du skriver til ung.no!

Fargen på urinen kan veksle, og normal urin vil veksle fra blank som din, til lette gulfarger. Gulfargen i urin kommer fra nedbrytning av blod i kroppen, som skjer hele tiden. Når urinen blir blank, er det ofte fordi man har nok væske i kroppen, og fargen blir tynnet ut.

Hvis man av en eller annen grunn produserer mer urin, dette kan være hvis man er forkjølet, har influensa, har drukket alkohol eller mye annet, kan fargen endre seg og bli lysere.

Som oftest er ikke blank urin noen grunn til bekymring, men hvis du føler deg urolig kan det være lurt å bestille time til fastlegen og ta med en urinprøve, slik at denne kan bli undersøkt.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti gode grunner til å drikke vann

Glass med vann i. (www.colourbox.dk)

Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn. Vann anbefales som drikke til måltider og mellom måltider. Les mer om vårt vannbehov og fordelene med å drikke vann.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse