Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig? Er 166 cm høy og veier 55 kilo.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei har slitt med bullami i 2år ca no. Det er umulig til å stoppe heilt og vanskelig til å spørre om hjelp til familie eller andre voksne siden jeg ikke tørr. Har aldri vøre overvektig, var på det lavaste 36 kg da jeg var 15 Men åsså begynte ej å spise masse bare sånn plutselig uten å kaste opp. Til ej blei 16 og innsåg at jeg veier 55 kg (er 1.66 høg)og syns det er veldig masse. Har ikke klart å slutte å kaste opp og spis normalt. Men føler mej veldig overvektig. Er jeg feit på min alder??:( hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 20.01.2019 15:45:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle