Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser meg selv i speilet og ser en tjukk meg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Så jeg har begynt å tenke mye på kroppen min i det siste. Jeg ser meg selv i speilet og ser en tjukk meg. Jeg tør heller ikke prate med noen om det fordi de kommer bare til å si at jeg ikke må tenke på det. Når jeg er på insta, snap eller andre nettsider ser jeg flere reklamer der jenter har perfekte kropper og da begynner jeg å tenke mere på det. Vil prøve å gå ned u vekt, men jeg er redd for å ga spiseforstyrrelse. Har dere noen tips til meg?

SVAR

Besvart 20.01.2019 17:49:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Kroppspress på nett

Det er viktig å huske at du blir påvirket av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

 

Les mer
account_circle