Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få høyere forbrenning?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg r ei jente på snart 13 år, og lurer på noen ting om forbrenning: Hvordan får man høy forbrenning? Hva skal man spise, og når? Og hvor mye skal man trene? Jeg trener 4 ganger i uka, og til lunsj/frokost spiser jeg 1 brødskive med fks ost. Får man høyere forbrenning hvis man spiser mye samtidig som man. Trener mye? Jeg tror jg har lav forbrenning, eller, jeg har i hvertfall ganske stor mage. Det irriterer meg veldig, for jeg er ikke usunn, trener mye, og har trent karate lenge, så er sterkere enn mange andre jenter. Jeg har lav selvtillit når det gjelder kroppen min, også lurer jeg: burde jeg bare bli fornøyd med kroppen min, eller er det noe jeg burde endre på? Jeg veier 46-47 kg og er rundt 152 cm høy. Syntes jeg har lagt på meg mye siden sommer, men jeg vet ikke hvorfor. Nå har jeg fått litt mer former og fikk mensen for første gang for 1 uke siden. Kan det ha noe med det å gjøre? Kjempefint hvis dere kan svare på alle spørsmålene mine. Takk på forhånd! :-)

SVAR

Besvart 25.01.2019 09:58:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle