Hopp til hovedinnholdet

Hår i rumpa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg lurer på om det liksom er normalt å ha hår i rompa, eg mener ikke småe hår som sitter fast der eg mener hår fra hode bunden så kommer ned ditt, å eg hesje peiling på kosen. Liksom at det er dott med rusk å av å til er det eit langt hår så eg liksom dræge ut av imedlom rompestreken. Er dette normalt, dusjer vær dag, å det kommer bare på kveld, eller tror det har komme iløp av dagen, men ja takk for svar ❤

Besvart 03.02.2019 22:11
 

Svar
Hei

Hvis du får hår i deg når du spiser for eksempel så kan de komme ut fra rumpesprekken. Det vokser ikke lange hår inni kroppen som kommer ut fra rumpesprekken.

Det er også normalt å få hårvekst i rumpa som en del av pubertetsutvikling. Men ut fra det du skriver tenker jeg at det ikke er det du mener. Det er vanskelig å svare mer konkret uten å se på det du mener du får ut fra rumpa. Snakk gjerne med helsesykepleier eller fastlegen din hvis du vil finne mer ut av dette. Ta gjerne et bilde av det du reagerer på hvis du vil få hjelp til å vurdere hva det kan være.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse