Hopp til hovedinnholdet

Har vært svimmel og syk i ca. fem måneder

Jente 15 år
 

Spørsmål

Når jeg gjør brå bevegelser eller når jeg går blir jeg svimmel, når jeg prøver å gå virker det som om jeg skal falle å ikke greier å holde meg oppreist. Jeg føler meg litt som, sånn som en full person ser ut når han går. Rommet jeg er i går ikke rundt eller noen ting, jeg liksom bare mister balansen når jeg går. Jeg har også veldig vondt i hodet og «feberen» min går opp og ned hele tiden plutselig er jeg på 38° og etter ti minutter kan jeg være nede på 36˚. Det har vært sånn i ca fem måneder men har vært ekstra ille den siste måneden. Hva skal jeg gjøre? jeg går siste året på ungdomsskolen og må være hjemme hele tiden og får derfor ikke fulgt med på skolen eller gjort noe særlig skolearbeid. Hilsen ei jente som bare vil få fulgt bedre med på skolen og få bedre karakterer sånn at jeg kommer inn på den linjen jeg vil gå på videregående.

Besvart 10.02.2019 00:44
 

Svar
Hei

Så bra at du prøver å finne en forklaring på plagene dine når du ikke klarer å fungere som du ønsker i hverdagen.

Har du kontakt med fastlegen din? Har du fått nødvendige undersøkelser og svar på hva som kan være årsaken til plagene dine?

Hvis fastlegen din eller helsesykepleier kan skrive litt om dine helseplager og hva som kan være aktuell behandling, så kan skolen legge tilrette for at du får tilrettelagt undervisning slik at helsa di ikke ødelegger for mye for karakterene dine. Det er vanskelig å tolke ut fra det du skriver om du har fått god nok helsehjelp og tilrettelegging på skolen. Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen om dette. Kanskje læreren din også kan være behjelpelig med tilrettelagt undervisning og arbeidskrav?

Lykke til videre. Håper du blir i bedre form snart. God bedring.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse