Hopp til hovedinnholdet

Kjenner et stort press pga sosiale medier, og det går ut over helsen min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg synes det er så vanskelig å forklare det, men dette med sosiale medier må jeg innrømme faktisk går veldig utover hverdagen min og hvordan jeg har det. Det er så uendelig mye press på f.eks likes eller kommentarer osv. Jeg kjenner det virkelig på kroppen og spesielt i det siste har jeg slitt mye med å konsentrere meg på skolen og sånn, har hodepine daglig, er svimmel hele tiden uten grunn hver eneste dag, har ingen matlyst og har vondt i alle musklene i kroppen. Jeg er mye lei meg og gråter pga dette med press på sosiale medier, siden jeg merker dette presset så godt. Dette er vanskelig og jeg kjenner akkurat nå at jeg trenger hjelp til å bli mer glad igjen og bli kvitt dette presset. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 10.02.2019 08:40:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsjournalist Hege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Kroppspress på nett

Det er viktig å huske at du blir påvirket av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva er stress?

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

 

Les mer
account_circle