Hopp til hovedinnholdet

Utflod som cottage chees, hva kan det være?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Det virker nesten som om jeg har sår i skjeden, for det svir eller sånn, og om jeg tar en finger oppi er det nesten som det ligner litt på cottage chees eller noe.. lurer på hva dette kan vere, og om det er farlig? Ufloden er heilt tjokk og klumpete liksom Håper på svar

Besvart 11.02.2019 11:04
 

Svar
Hei!

Slik utflod du beskriver er ofte tegn på soppinfeksjon. Både utfloden og sårheten du beskriver er typisk for soppinfeksjon. Sopp i underlivet er noe de aller fleste jenter opplever. Symptomene kan være kløe, svie, hvit klumpete utflod som kan ha syrlig lukt. Sopp i underlivet kommer av at bakteriefloraen i underlivet endres. Det er lett å behandle med stikkpiller eller krem (Canesten kombinasjonspakning fra apoteket kan være løsningen for deg. Kjøpes fritt uten resept på apoteket).Ta kontakt med helsestasjonen for ungdom hvis det finnes der du bor, eller fastlegen din slik at du kan råd og veiledning. 
Ikke bruk såpe når du vasker deg nedentil. Bruk kun rent vann. Såpe kan gi sopp.
Overdreven hygiene kan føre til underlivsplager. Ikke vask dypt inn i skjeden. Det øker risikoen for betennelse av sopp eller bakterier. Vask med vann, olje eller mild såpe, helst en som er beregnet spesielt for underlivsvask, en gang om dagen er nok. Området rundt kjønnsorganet og mellom kjønnsleppene skal vaskes. Vask alltid kjønnsorganet forfra og bakover for å ikke føre uønskede bakterier fra endetarmsåpning til skjeden og urinrørsåpning. Det å vaske "feil veg" kan gi infeksjon i urinveier eller skjede eller bakterieubalanse i skjeden.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Kva veit du om sol og solarium?

Kva kan ein gjere for å utsette å få rynker lengst mogeleg?