Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli utsatt for asbest og dø av lungekreft

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har et problem som hemmer meg i hverdagen: jeg er redd for å bli utsatt for asbest og slik dø av lungekreft. Over alt i hverdagen ser jeg ting jeg er redd for skal være asbest, (men tørr ikke spørre folk fordi vil ikke de skal tro jeg er gal)har lest at hvis man utsettes for asbest i totalt to uker til sammen vil man 100%sikkert dø av lungekreft. Jeg lurer på: så lenge jeg ikke jobber i byggebransjen eller asbestfjerningsbransjen, trenger jeg å bekymre meg? Hvis jeg i verste fall skulle møte på asbest i livet; hvor farlig er det å puste inn dette i få minutter eller timer, eller få litt i munnen? Jeg har lyst til å ikke tenke på asbest, vil bare leve livet mitt, men det er vanskelig.

SVAR

Besvart 26.02.2019 10:16:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle