Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange kalorier trenger jeg? Hvordan forbrenne 7000 kalorier i uka?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Jeg lurer på hvor mange kalorier jeg skal ha i meg om dagen hvis jeg skal gå ned to kilo i uka? Har lest at jeg skal ha i meg ca 2600 kalorier om dagen, men jeg forbrenner rundt 2000-3000 om dagen. Tok en sånn kalorikalkulator på nettet, og der stod det at jeg skulle ha i meg så mange kalorier om dagen. Jeg er 168cm høy og veier 75kilo. Vet at man må forbrenne 7000 kalorier for å gå ned en kilo, så jeg skjønner ikke hvordan jeg da skal få til å gå ned 2 kilo i uka. Da må jeg forbrenne 2000 mer enn jeg spiser hver dag da... Hvis jeg forbrenner 3000 kalorier så har jeg gått nesten hele dagen... Før forbrente jeg ca 1500 kalorier hver dag. Men har begynt å gå turer hver dag nå, og da forbrenner jeg jo mer. Men hvis jeg forbrenner 3000 kalorier så har jeg vært aktiv hele dagen, da får jeg jo ikke forbrent noe mer. Klarer jo ikke å gå fra jeg står opp og til jeg legger meg. Er jo også på skolen, og da får jeg jo ikke bevegd meg i timene... Hva skal jeg gjøre? Takk for svar:)

SVAR

Besvart 27.02.2019 17:11:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle