Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg helt ute

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Det har gått over en måned jeg føler meg helt ute, føler meg liksom ikke helt meg selv, klarer ikke å uttale ord fort og blander på setningene jeg er veldig slapp og trøst. Jeg har røyka hasj før etter den ene gangen begynte det litt. Men jeg føler meg slapp av og til og vil sove orker ingneting. Bare føler ikke meg selv. Svar fort takk

Besvart 02.03.2019 15:44
 

Svar
Hei

Så bra at du er oppmerksom på endringer med kroppen. Det du nevner kan være tegn på sykdom, mangeltilstander i kroppen, skader etter rus eller at du trenger å endre på levevanene dine. 

Hvor godt passer du på deg selv? Du kan prøve å gjøre det som skal til for at kroppen skal bli fornøyd og ha det bra:

  • Spise faste måltider med sunn og variert mat
  • Være ute i frisk luft daglig
  • Trene og holde deg i god fysisk form
  • Passe på at du sover godt og nok om natten
  • Være sammen med venner, familie og andre du trives sammen med
  • Gjøre noe du liker og føler at du får til

Oppsøk gjerne fastlegen din eller lege ved helsestasjon for ungdom. Da kan du få undersøkt kroppen din og få hjelp til å finne ut om du trenger medisinsk behandling for å komme i bedre form. Kanskje du også må ta noen blodprøver for å finne ut mer av hva det kan være. Det er gratis for deg å oppsøke lege før du er 16 år. Du kan også oppsøke helsesykepleier på skolen og få hjelp til å planlegge/vurdere hva du kan snakke med en lege om. Helsesykepleier vet mye om hva som bør undersøkes av lege.

Håper det ordner seg og at du finner ut av hva som kan hjelpe. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse