Hopp til hovedinnholdet

Kan han død om et år?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en gutt som jeg kjenner som lever med tilstanden MLD. Han er 10 år og han blir dårligere og dårligere. Kan han død om et år? Hilsen en nær venn av han

Besvart 14.03.2019 23:55
 

Svar
Hei

Så leit at vennene din har en alvorlig sykdom. Jeg kan ikke svare sikkert på det du spør om uten å undersøke vennen din. Flere lever med LMD i mange år.

Bra at du er en venn. Fortsett med det selv om det er vondt å se på at en venn er syk. Ha gjerne kontakt via sosiale medier hvis det ikke passer at dere er sammen på andre måter.

Les gjerne om MLD her. Spør han eventuelt om det du lurer på. Mange syke synes det er trygt og godt når noen tør å spørre om det de lurer på. Kanskje helsesykepleier på skolen også kan svare på noe av det du lurer på? Det å være venn med en som er alvorlig syk kan være en stor belastning. Så det er lurt om du snakker med noen om hvordan dette virker inn på deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse