Hopp til hovedinnholdet

Øresus etter ørebetennelse

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg fikk ørebetennelse i det høyre øret for 4 og 1/2 måned siden (spredde seg fra betente mandler, ifølge min egen diagnose). Plutselig kjente jeg en oppbygning av trykk som så sprakk, og siden da har jeg hatt øresus, en tynn metallisk lyd i det høyre øret. Har ikke vært hos lege eller noe, og lurer på om det er vanlig å få tinnitus av ørebetennelse, og om det er permanent. Takk på forhånd.

Besvart 17.03.2019 19:11
 

Svar
Hei!

Det er ikke uvanlig at man kan få øresus etter ørebetennelser. Varer det over 3 mnd kan det være greit at legen tar en kikk i øret. Legen vil se etter tegn til skade på trommehinnen eller om det er  væske bak trommehinnen i mellomøret. Det er veldig vanlig etter ørebetennelser og kan ta lang tid før det forsvinner.

Noen ganger kommer øresus av at man har fått en hørselsskade, men for de fleste er det noe som går over. 

Siden du nå har hatt plagene i over 3 mnd så er det greit å få det sjekket av legen din. Du kan lese litt om øresus her. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse