Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli kvitt tics?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. For 10 år siden så fikk jeg vite at jeg har tourettes syndrom, som vil si at jeg har hatt en del tix oppigjennom årene. Jeg pleide å lage en del ubevisste lyder når jeg var yngre som jeg heldigvis har vokst fra meg nå. Men nå har det gått over til veldig synlige tix i ansiktet og jeg har en del rykninger i resten av kroppen. Jeg rynker pannen min og kan lage forskjellige grimaser uten at jeg tenker over det. Dette er noe jeg ofte får kommentarer på og jeg har begynt å gå skikkelig lei av å gå rundt med disse tixene. Jeg lurer på om dere har noen tips til meg om hvordan jeg kanskje kan bli kvitt dette, eller bare minske det litt. Det blir verre når jeg er sliten eller er stresset. Tusentakk for svar

SVAR

Besvart 14.03.2019 19:00:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle