Hopp til hovedinnholdet

Små kuler i underlivet med hvit talg, burde jeg sjekke det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en stund nå hatt noen kuler i underlivet, de beveger seg med huden og er altså ikke under huden. De har typ hvit talg inni seg. De har kommet og gått i ca 1 mnd nå, er dette noe jeg burde sjekke?

Besvart 14.03.2019 08:45
 

Svar
Hei

Fint at du sjekker deg selv, slik at du kan oppdage forandringer også i underlivet.

For at slimhinnen ikke skal tørke ut, finnes det mange små talgkjertler i den som produserer talg for å smøre og holde slimhinnen fuktig. Disse kan ofte ses som små nupper eller klumper i slimhinnen. I perioder som du eventuelt er litt tørr i slimhinnene, kan disse bli mer framtredende fordi tørrheten gjør at produksjonen av talg blir større. Dette er helt normalt.

På hver siden av skjedeåpningen finnes det en kjertel som kan bli betent. Om det oppstår en betennelse der, vil du få vondt og kunne kjenne en øm klump på størrelse med en ert. Noen ganger må en slik betent kjertel, behandles av lege.

Du kan ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor, eller bestille time hos fastlegen, hvis du ønsker å snakke litt mer om dette og få det undersøkt.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse