Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med treg tale, kan det behandles?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en mann på 20 år som gjennom hele livet har slitt med sakte, monoton og "trett" tale. Problemet ble oppdaget allerede på barneskolen, og en av pedagogene prøvde å hjelpe meg gjennom noen stemmeøvelser, men jeg ble aldri henvist til logoped. Under hele oppveksten har jeg fått tilbakemeldinger om at jeg har en ''sakte'' og ''livløs'' tale, og dette har i mange år ført til sosial angst og vanskeligheter med å komme i kontakt med mennesker. Folk forstår meg når jeg prater, og i faglige sammenhenger kan jeg virke veldig reflektert og oppgående, men det monotone og følelsesløse stemmeleiet gjør at folk oppfatter meg som en veldig kjedelig og lukket person. Jeg klarer ikke å uttrykke følelser i stemmen min, og blir veldig fort sliten og kraftløs i stemmen under sosiale sammenhenger. Jeg vet at dere mest sannsynlig vil anbefale meg å kontakte logoped eller øre-, nese- og halsspesialist, men er det realistisk at behandlingen kan gjøre nevneverdig forskjell på stemmen min?

SVAR

Besvart 25.03.2019 09:37:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle