Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ned i vekt, er det farlig å bli undervektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 16 år. Jeg er 158 cm og veier 50 kg. For omtrent 1 (kanskje 1 og ett halvt) år siden veide jeg 62 kg og da var jeg på mitt tyngste. Jeg trente aldri og var i ganske dårlig form. Jeg spiste ikke usunt, men ikke så veldig sunt heller. Etterhvert begynte jeg å trene og å spise sunnere, da gikk jeg ned i vekt (jeg tror jeg mistet 8 kg i løpet av sommerferien også mistet jeg resten etterhvert). Nå er det snart sommerferie igjen og jeg vil gå enda mer ned i vekt fordi jeg føler at jeg er litt stor i forhold til andre. Jeg ser ut som om jeg veier 65 eller noe, men jeg ser jo at viss jeg går ned 8-10 kg til så blir jeg indikert som undervektig, er det farlig for helsa? Jeg er jo sunn sånn ellers og det er jo ikke sånn at jeg går ned for fort eller spiser for lite. Jeg trener mye (både styrke og kondisjon). Jeg prøver å få trent 4 dager i uka helst 6, men det er litt vanskelig av og til. Takk for svar, siden deres har hjulpet meg masse! :)

SVAR

Besvart 24.03.2019 12:28:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle