Hopp til hovedinnholdet

Blir jeg feit av sunn mat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en jente som akkurat fylte 14 år, er 164 cm høy, og veier ca 52 kg. Jeg er livredd for å bli feit, og føler at jeg er på god vei allerede. Jeg trener 4-7 ganger i uka, både alene og på arrangert aktivitet. Jeg spiser frokost, (gjerne naturell yoghurt, havregryn, egg eller bare to skiver) lunsj, (som regel to skiver med ost) en skive eller to etter skolen, og middag. Jeg har alltid lyst på mat (spesielt noe søtt) men tvinger meg selv til å spise sunt (i ukedagene) Jeg vil gå ned i vekt, men det er vanskelig siden jeg ELSKER mat. (Sunn mat og) Så jeg luer på om jeg blir feit av å spise når jeg vil hvis det er sunn mat? Og hvor mange kalorier trenger jeg i løpet av en dag?Litt rotete, men håper du forstår hva jeg mener.

SVAR

Besvart 05.04.2019 10:12:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
account_circle