Hopp til hovedinnholdet

Måler høyt undertrykk flere ganger, er dette normalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

For 1-2 måneder siden fant vi ut at jeg til tider har nokså høyt blodtrykk. Var til lege og ble med engang satt på 24t overvåking. Det viste seg at blodtrykket er fint når jeg sover, men at det kan bli ganske høyt når jeg er våken (175/94 var det høyeste da) -siden det bare er høyt når jeg er våken så regner de med at det kommer av stress, men de ønsket ikke å følge det opp og jeg fikk egentlig ikke noe informasjon? Senere har jeg målt litt selv (mora mi har høyt bt og derfor en bt-måler), ofte er undertrykket mitt høyt, feks idag så var det 130/100 og senere 140/120. Dette kan jo ikke være sunt?? Eller er det normalt at det er så høyt hvis man er stressa(ofte ubevisst stress, da jeg kan føle meg helt rolig når jeg tar å måler).. Så spørsmålet mitt er vell om det er normalt å ha såpass høyt undertrykk spesielt? Lærerne mine som er sykepleiere reagerer på dette, men legen så jo såvitt to ganger på meg før han sendte meg ut?.. Finner ikke noe om akkurat dette på nett.. Takk for svar

SVAR

Besvart 13.04.2019 04:10:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle