Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg spiser veldig lite og jeg lurer på om jeg har en eller annen form for spiseforstyrrelse. Jeg spiser aldri frokost, noen ganger lunsj og middag. Jeg får maks i meg to måltider om dagen. Noen ganger så vil jeg heller ikke spise middag fordi jeg ikke orker, ikke er sulten eller fordi jeg har vondt i magen. Jeg har vondt i magen vær eneste dag men jeg får mer vondt etter at jeg har spist. Jeg hater følelsen av å være mett. Vær gang jeg spiser middag og blir mett, så vil jeg helst kaste opp maten og jeg får som sagt veldig vondt i magen, fordi jeg blir mett. Jeg har prøvd å putte to fingre ned i halsen min en gang for å prøve å opp maten etter att jeg har spist middag, men jeg klarte aldri å få kasta opp maten. Noen ganger kan jeg også bli veldig kvalm når jeg ser bilder av mat eller bare av tanken på mat. Kan jeg ha en form for spiseforstyrrelse? Hilsen jente 15 år.

SVAR

Besvart 10.04.2019 23:05:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle