Hopp til hovedinnholdet

Hva er årsaken til at jeg får en ekkel og rar følelse i kroppen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på en ting. Hva kan være grunnen til at jeg får en ekkel og rar følelse i kroppen, det føles ut som at et vindkast kommer på meg og at jeg faller ned et stup. Dette skjer som oftest bare når jeg ser en gutt jeg har vært kjæreste med eller holder på med. Hva kan være grunnen til denne følelsen, og hva kan jeg gjøre for å stoppe det? Takk på forhånd <3

Besvart 15.05.2019 22:19
 

Svar
Hei jente 16 år.

Det er mange ulike følelser som kan gi seg seg utslag i kroppen på den måten som du beskriver. Vanlige følelser er enstelse, tristhet, følelse av meningsløshet, sjalusi, motløshet, savn, glede og sorg.

Følelsene kan merkes i kroppen, som at man stivner når man er redd, at man føler seg lett når man er glad, at hjertet slår fortere når man er forelsket, at man får vondt i magen når man er lei seg eller lignenede. Det er ikke sikkert at det kjennes likt i din kropp som det andre gjør i sin kropp.

 

Så hvis du skulle gjette, hvilken følelse er det du kjenner på? Er du flau, redd, forlegen, glad, forelsket, eller vil du kalle det for en annen følelse? Øv deg på å legge merke til hvordan følelsene kjennes for deg. Når du har lært deg å identifisere eller kjenne følelsen, kan du etterhvert velge hvordan du vil forholde deg til den.

Men følelser er ikke farlige, men jeg forstå at du synes det er ubehagelig. Det er vanlig at en forsøker å regulere følelsene sin om en synes det blir vanskelig eller ekkelt. Les mer om hvordan du kan håndtere vanskelige følelser og tanker i denne artikkelen

Noen ganger kan det hjelpe å akseptere følelsene som normale og ikke la de få for stor oppmerksomhet. Da vil de ofte bli mindre intense og fortere gå over. Ikke vær så redd for å ha slike følelser som du beskriver og snakk med noen som kan hjelpe deg til å finne ut hva du føler på og hvorfor du synes det er så ekkelt.

Da kan helsesykepleier på skolen være en du kan snakke med. Sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre for å regulere dine følelser. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse