Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei 13 år gammel jente og sliter litt med mensen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei 13 år gammel jente og sliter litt med mensen. Jeg fikk mensen da jeg var 11 og har helt siden det blødd veldig mye. På de tyngste dagene kan jeg blø ut den største tampongen (den med grønn pakning og 6 dråper) på 2 timer. Jeg har mensen i ca 6-7 dager, så det er litt slitsomt å bytte så ofte over så mange dager. Nå har jeg kjøpt en belladot Menskopp fordi jeg har hørt at menskopper generelt er mye bedre å bruke enn tamponger og bind. Jeg plasserte menskoppen ganske greit da jeg prøvde den for første gang og etter et par forsøk i løpet av dagen så kjente jeg den ikke til slutt. Jeg sov med den og ca klokka 10 våknet jeg for 2. gang og denne gangen begynte det å renne store mengder blod ned beina mine og den var helt overfylt. Hva kan jeg gjøre for å slippe å tømme den like ofte som tamponger? Burde jeg starte på p-piller, og er det en god nok grunn for å starte?

SVAR

Besvart 25.05.2019 17:34:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Alt om bind, tampong og menskopp

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle