Hopp til hovedinnholdet

Mamma har løyet om at hun har kreft

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, min mor har fortalt meg at hun har kreft. På grunn av dette har jeg vært redd for å selv få kreft. Jeg hadde en liten klump i brystet og gikk til legen, han sa det ikke var noe å bekymre seg for men jeg fikk henvisning til sykehuset for undersøkelse. Jeg møter på sykehuset noen uker senere og blir spurt om noen i familien har kreft, og jeg sier ja min mor har hatt kreft men jeg kunne ikke gi noe mer informasjon om kreften hennes og den ene sykepleieren gikk for å sjekke journalen til mamma. E ble undersøkt og alt så bra ut. Men så kommer sykepleieren til meg og forteller meg at hun har sett på journalen til min mor og at hun lyver. Mamma har ikke og har aldri hatt kreft!! Dette har ødelagt forholdet mitt med min mor. Har sykepleier brutt sin taushetsplikt ? Hva kan jeg forvente hvis jeg går med denne saken til fylkesmannen? Og hvordan kan jeg begynne å bygge opp forholdet mellom meg og mamma etter dette ?

SVAR

Besvart 08.06.2019 15:07:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle