Hopp til hovedinnholdet

Er d gått for langt/ er d seriøst/alvorlig nok te å nevne d?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har null energi, fryser og skjelver, trøtt og sliten. Spise for mye. Altså 2 måltider om dagen. Må sove med ull, hettegenser, teppe og tjukke sokker fordi eg fryse. Får ingenting til på volleyballtrening lenger:(( vet che ka eg ska gjøre. Fryse på trening også. Er typ livredd for å gå opp i vekt. Maten har kontrollen over meg. Har dårlig konsentrasjon så eg går ut av timen og går tur rundt skolen. Drikke en del sukkerfri energidrikk siå eg har null energi. Spise ikkje frokost elle lunsj på skoledager. Vet liksom ikkje ka eg ska gjøre. For vil ikkje gi slipp på kontrollen... Har oftere vondt i hodet. Når eg spise så føler eg meg svak og mislykka selvom eg fekk 5 i fysisk aktivitet og helse med null energi. Vil bare sove... Men e trøtt uansett kor mye eg sove. Ska eg nevme d for psykologen min? Ka komme hu te å gjøre? Skal snakke med den eine psykologen min på BUP med læreren min. Og ja eg har kommunepsykolg også. Er d gått for langt/ er d seriøst/alvorlig nok te å nevne d?

SVAR

Besvart 13.06.2019 07:20:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
account_circle