Hopp til hovedinnholdet

Søvnparalyse

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har de siste månedene slitt med det jeg tror er søvnparalyse. Det skjer ofte når jeg sover på dagen og kan skje 1-3 ganger før jeg klarer å ta en liten nap uten forstyrrelser. Jeg klarer ikke å bevege meg, åpne øyene eller å gjøre noe, men i blant kjennes det ut som jeg klarer å bevege tærne mine litt. Jeg hører ting som ikke er der og tror ofte at folk som ikke er i rommet er der, men i dag sovnet jeg noen minutter på sofaen og trodde at jeg hørte søstera mi komme hjem, og jeg var så overbevist at hun var hjemme at jeg satt i 5 min og ventet på at hun skulle til stua før jeg skjønte at det bare var en hallusinasjon. Det er fryktelig ubehagelig og noen ganger skummelt i tillegg. Er det noe som helst jeg kan gjøre med dette eller er det bare noe jeg må leve med? Er det søvnparalyse? Er deg vanlig? Takk på forhånd Jente, 18

SVAR

Besvart 24.06.2019 15:23:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle