Hopp til hovedinnholdet

Virker alkohol og marihuana inn på testosteronbehandling?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 15 år. Puberteten har såvidt startet og derfor skal jeg på legesjekk og få testosteron behandling. Etter legesjekken og behandling skal jeg drikke alkohol og røyke marihuana. Er dette farligere enn vanlig og vil dette hindre utviklingen min på noen måte?

Besvart 30.06.2019 20:56
 

Svar
Hei

Så vidt vi vet er det ikke slik at hverken alkohol eller marihuana virker inn i behandlingen med testosteron.

Alkohol og marihuana er derimot rusmidler som kan virke sterkt inn på hverandre og slik sett bli farlig for kroppen. De bør ikke brukes sammen. Rusmidler kan også være enda mer farlig for en ung og uutviklet hjerne. Regner med at du vet alkohol har 18-års aldersgrense og at det er forbud mot bruk av marihuana, men det må likevel nevnes her.

Anbefaler at du tar opp alle slike spørsmål videre med legen som skriver ut og gir deg behandling. Det er en helt vanlig del av legens jobb å svare på spørsmål om hva som kan virke inn sammen med medisiner som en får. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse