Hopp til hovedinnholdet

Penisen min er 11 cm, er det normalt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er 17 år, og jeg har engasjert i år hun er 18 og penisen mine er 11 cm, er det normalt? hva skal jeg gjør for å bli større? Jeg har aldri gjort sex, jeg vet ingenting om sex, plis fortell meg noe om først sex hva skal jeg gjore???????

Besvart 12.08.2019 15:40
 

Svar
Hei gutt 17 år. 

Så fint at du har fått kjæreste!

Det er normalt at penisen er 11 cm. Som du ser i den vedlagte artikkelen har 95 % av nordiske menn en penis som i stiv/erigert tilstand er mellom 8 og 22 centimeter lang. 

I og med at det ikke er noe muskelvev i penisen kan man ikke trene den større.

Det kan være at penisen vil vokse mer. Det kommer an på når tid du kom i puberteten. Vanligvis tar hele puberteten omlag 6 år, og gutter kan vokse til de er 20 år. 

Det er mulig å operere penisen større. Det gjøres på private klinikker. Slik jeg forstår det, betyr dette at en må betale for operasjonen selv. 

Forskning viser at de fleste er fornøyd med partnerens penis! "Lever et al. (2006) fant at 84% av kvinnene i en storskalastudie var fornøyde med partnerens penisstørrelse. ... Det kan se ut til at menn antar at kvinnen har et likt penisstørrelsesideal som han selv (Johnston et al., 2014; Tiggemann et al., 2008). Forskning på kvinnens faktiske ideal viser derimot at kvinnen foretrekker en penisstørrelse betydelig mindre enn mannen selv, nærmere populasjonsgjennomsnittet for penislengde (15.47 cm) (Johnston et al., 2014)." (Borgen, 2015).

Det er bare 30 % av kvinnene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. De fleste må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme og tilnærmet alle jenter/kvinner får orgasme ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Da kan man undre seg over hvorfor så mange menn og unge menn er så opptatte av størrelsen på penisen. 

Når det gjelder seksuell tilnærming er det lurt å ta det sakte. Det å bli godt kjente med hverandre er fint. Det er vanlig å følge såkalte seksuelle skript; En starter med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 

Det er også sånn at mange jenter blir skuffet over det å ha samleie. De kjenner lite eller ingenting. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like samleie etterhvert, og noen liker det med en gang. 

Når dere nærmer dere seksualitet, kan du spørre hva hun liker, hva som skal til for at hun skal få orgasme. Hun kan vise deg hva du kan gjøre. 

Kanskje kan dere sammen lese artiklene som omhandler seksualitet? Du kan si at du fant dem her på ung.no Da er det kanskje lettere å snakke om selve seksualiteten. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt! Vær stolt av den du er! Gled deg over kjæresten din! 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen når den begynner igjen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse