Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om celleprøver og HPV virus

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. 1. Jeg tok celleprøve (siden flere i familien har hatt celleforandringer tidligere og jeg er overnervøs) har jeg da også tatt en sjekk «automatisk» for HPV viruset? 2. Om jeg har celleforandringer har jeg også da HPV virus? 3. Kan jeg smitte noen med HPV viruset og de dør av det og det er da min skyld? 4. Må jeg informere om jeg har fått HPV virus til tidligere parter, nåværende? 5. Hvorfor tar ikke gutter å sjekker seg regelmessig? 6. Hvorfor kan man ikke ta en livmorhalskreft sjekk hvert år? 7. Kan jeg dø av HPV virus? 8. Kan HPV viruset ligge i dvale og ikke bli oppdaget av livmorhalskreft prøven? 9. Om gutter blir smittet kan de få kjønnsvorter og dø av de da? 10. Trenger jeg gå å bekymre meg for å få kreft og dø eller smitte andre med HPV viruset og de dør?

SVAR

Besvart 12.08.2019 20:55:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

HPV virus

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle