Hopp til hovedinnholdet

Forhuden på penisen min sitter fast til penisen. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Forhuden på penisen min sitter fast til penisen. Den er ikke bare stram, men sitter faktisk fast. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 13.08.2019 19:56
 

Svar
Hei, og tak fr at du skriver til ung.no!
 

Trang forhud, og forhud som sitter litt fast i penishodet, er vanlig hos barn og tenåringer. I løpet av puberteten vil forhuden utvide seg og løsne slik at de aller fleste gutter får helt normal forhud når de er ferdig med pubertetsutviklingen.

Man trenger ikke å behandle trang forhud hvis man ikke har noen plager med dette, men noen får ubehag ved samleie og ved onanering. Man kan også få problemer med å skylle og vaske penishodet, slik at man er mer utsatt for infeksjoner på penishodet som for eksempel soppinfeksjon.

Ønsker man behandling vil man i første omgang forsøke en krem som inneholder kortison. Denne typen krem trenger du resept på av lege. Du kan ta kontakt med fastlege eller lege ved helsestasjonen for ungdom. Denne kremen gjør at huden strekker seg litt ekstra og man kan derfor lettere få forhuden over penishodet.

Kortisonkremen skal man smøre på forhuden morgen og kveld i fire til åtte uker. Kremen smøres på selve forhuden og du må prøve å komme så godt til som mulig. Hva som er innside og hva som er utside av forhuden kommer an på hvor langt man klarer å dra den tilbake, men alt skal smøres. Vask først med litt lunkent vann, slik at huden er ren før du tar på kremen. Kremen skal smøres på når penis er i slapp tilstand. Hvis du har sår hud må du vente med behandlingen til såret er borte.

Etter et par ukers behandling kan du forsøke å tøye forhuden forsiktig ved å prøve å trekke den tilbake. Det er ikke meningen at det skal være veldig vondt og du skal heller ikke ta i så det begynner å blø. Dersom forhuden skades, er det nemlig fare for at forhuden kan bli enda trangere pga arrdannelse. Etter hvert vil forhåpentligvis forhuden vide seg ut slik at du får trukket den skikkelig tilbake uten smerter.

Dersom den blir trangere etter en liten stund kan du gjenta denne prosedyren.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse