Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk mensen i begynnelsen av 2019, når blir den regelmessig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 15 år, straks 16. I begynnelsen av 2019 fikk jeg mensen for første gang, det varte i 4-5 dager. Så fikk jeg det ikke før 6 måneder senere cirka og da varte det i 5 dager. Nå er det 1 måned siden jeg fikk mensen for 2 gang og jeg er redd for at det ikke kommer og det går mange måneder mellom som det har gjort tidligere. Det er slitsomt å gå rundt med truseinnlegg hele tiden og være bekymret for at jeg skal få det hele tiden, spesielt på skolen. Hva skal jeg gjøre? Er det normalt at mensen ikke kommer jevnlig de første gangene , og evt når begynner den å komme jevnlig (altså en gang i måneden). Takk på forhånd.

SVAR

Besvart 17.08.2019 21:15:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle