Hopp til hovedinnholdet

Kviser i underlivet 2 uker siden ubeskyttet sex, kan det bære herpes?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg hadde for 2 uker siden ubeskyttet sex, og etter dette har det kommet noen store kviser i underlivet mitt. De gjør ikke vondt, og jeg har ingen andre symptomer på noe. Likevel blir jeg bekymret for at det kan være en kjønnssykdom ol. og skal teste meg for klamydia. Kan dette være tegn på herpes?

Besvart 18.08.2019 18:38
 

Svar
Hei Jente 20, og takk for at du skriver til ung.no!

ja, dette kan være herpes, men det finnes jo også flere muligheter som betente talgkjertler eller liknende. Ved Herpes er det ofte flere sammenklyngede små væskefylte blemmer, de gjør som regel også vondt, men trenger ikke alltid å gjøre det.

Veldig fint at du tester deg! Hvis du tester deg hos fastlege eller ved helsestasjon, kan du samtidig be om at de tar en titt på det, og dere kan finne ut av hva som er mest sannsynlig.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse