Hopp til hovedinnholdet

Vondt i anklene under mensen, normalt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Er det normalt å få vondt i anklene når jeg får mensen? Får vondt rundt hele ankelen, når jeg er i ro, men når jeg begynner å bevege på meg blir smerten mitt større. Hender noen ganger om kvelden at det er då vondt at jeg må ta en Paracet.. Er det vanlig?

Besvart 19.08.2019 15:37
 

Svar
Hei

Det er ikke uvanlig at menssmerter som sitter i ryggen kan stråle nedover rumpe og ben slik at disse kjennes vonde. Men at man får veldig smerter i anklene har jeg ikke hørt mange klage over.

Dersom disse smertene bare kommer når du har mensen, kan det jo være utstrålende smerter. Det kan også være at du holder tilbake litt vann når du har mensen slik at anklene dine hovner litt opp. Dette kan være litt smertefullt.

Jeg tror ikke at du trenger å bekymre deg dersom smertene kun komme når du har mensen. Men merker du det utover det, kan det være greit å få en vurdering hor legen din. Lykke til.  

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse