Hopp til hovedinnholdet

Er UTROLIG skolelei. Jeg har faktisk INGEN skolemotivasjon.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år å er UTROLIG skolelei. Jeg har faktisk INGEN skolemotivsjon. Ingen skjønner å fortstår meg. Jeg har vært på ungdomsskolen i 1 dag nå.. å jeg gruer meg allerde. Jeg har masse venner å lærerne er grei. Jeg har bare ingen skolemotivsjon. Jeg liker ikkr skole litt.. jeg hadde ikke di sommerfuglene i magen første skoledag til ungdomsskolen.. jeg føler det er noe galt. Takk for svar

Besvart 24.08.2019 08:19
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er kanskje litt uvanlig å være skolelei etter bare en dag på ungdomsskolen, men jeg forstår at du strever med dette.

Det er så fint at du har masse venner og at lærerne er greie. Det vil gjøre det lettere for deg å være der. 

For det er jo sånn at selv om du er skolelei, at du må gå på skolen. 

Hvis du bare tenker negative tanker om skolen, blir det slitsomt for deg. Det er sånn at før vi føler noe, som å være skolelei, har vi tenkt negative tanker om skolen. 

Kan du klare å tenke annerledes om det å gå på skolen? Kan du klare å finne fine ting ved det å lære, ha gruppearbeid, friminutt, være med venner, og samtidig at både hjernen og kroppen din utvikles, og at du blir eldre?

Hvis du klarer å tenke fine, positive, glade tanker, kan det være at du blir overrasket over hvor bra du kan få det.

Når en er i puberteten slik du er nå, kan det være vanskelig å takle tanker og følelser. I det ene øyeblikket kan alt være ganske greit. I det neste er det ikke greit i det hele tatt. 

 

Alt dette kan du snakke med helsesykepleier om. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svarer her. Når du snakker med helsesykepleieren vil du få sette ord på det du tenker og det du føler, og det i seg selv kan være en god hjelp. Du vil også få gode innspill og spørsmål, noe som kan hjelpe deg, fordi du forstår mer av deg selv, og blir bedre kjent med deg selv. Dette er en del av det å utvikles, bli eldre.  

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt. 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse