Hopp til hovedinnholdet

smerter i ben når jeg skal legge meg, er det voksesmerter?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Når jeg legger meg i sengen for å sove så får jeg sånn smerter i benene/ benet, Føles som om det iler fra leggen å oppever litt kjapt, Enten et ben eller begge. Hvorfor? Kan man fortsatt vokse som 18 åring?

Besvart 22.08.2019 21:31
 

Svar
Hei Gutt 18, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er litt vanskelig å si hva som er galt uten å undersøke deg først, men noen som har samme symptomer på deg har noe som heter "restless legs syndrome". Da kan man kjenne stikkinger/kriblinger/iling i bena, og ofte en uimotstålig trang til å bevege dem. Noe som kan hjelpe da er mosjon, tøyning, varme bad, og forsøke å unngå kaffe, røyk og alkohol som ofte kan gjøre det verre.

Hvis dette bare skjer når du skal legge deg på kvelden, og du føler deg helt normal på dagen, tror jeg ikke det er noe du trenger å bekymre deg for. Som mann er man stort sett ferdig utvokst ved 18. års alder, så jeg tviler på at dette er en form for voksesmerter.

Hvis problemet fortsetter, eller blir verre er det ikke noe i veien for å kontakte fastlege eller helsestasjon for ungdom for en sjekk.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse