Hopp til hovedinnholdet

Liker gutter at jenter er trange eller ikke?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) liker gutter at jenter er trange eller ikke?? Har hørt mange sier de liker det, men hvorfor isåfall?.. har det noe å si om man er trang eller ikke om det er lettere å «sprute» for jenta da?

Besvart 27.08.2019 16:26
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Det er forskjell på hva en liker. Det kan være noen gutter som sier de liker at skjeden er trang fordi skjeden da omslutter penisen tett. Det kan at noen gutter sier dette fordi de ikke vet så mye om jentekjønnet og hvordan seksualitet mellom to personer av motsatt kjønn foregår. 

Skjeden til unge jenter er trang. Men for at det skal være mulig å få en penis inn, må jenta bli kåt. Da blir skjeden våt og litt utvidet slik at det blir plass til en penis. I det penisen føres inn, former skjeden seg etter penisen og omslutter den. 

Det er noen jenter som utsondrer en væske når de får orgasme, såkalt spruting/squirting. Men dette er de aller færreste, og dette er ikke noe en kan lære seg. 

Når gutten får orgasme får han samtidig sædavgang. Sæden kan sive sakte ut eller komme i større fart. 

Kanskje er det nyttig å vite at det bare er omlag 29 % av jentene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når en har samleie. 

Les deg opp på seksualitet. Lær deg å nyte kjønnet ditt. Finn ut hvilke stimuleringer du liker. 

Når du får en partner kan dere lære dere å onanere hverandre til orgasme med en finger mot den ytre delen av klitoris, hånd rundt penis og ved munn, hvis dere liker det. Etterhvert vil samleie komme sonen naturlig utforskning av seksualiteten. 

Husk at du bestemmer over deg selv, hva du vil gjøre, og hva du ikke vil gjøre. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse