Hopp til hovedinnholdet

Klamydiabehandling, kastet opp pillene

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Hadde satt pris på svar innen ikveld slik jeg vet hva jeg skal gjøre, slik jeg ikke ender med overdose..: Jeg fikk nylig påvist klamydia, og fikk utskrevet en kur. Jeg har tatt 2 tabletter daglig før jeg legger meg som er alt fra omtrent 11 til klokken 1. Jeg begynte forrige lørdag og har tatt til samme klokkeslett alle dagene. Siste behandlingsdag fredag glemte jeg å ta de før jeg la meg, men tok de heller med en gang jeg våknet som var i 8-tiden. Vil dette ødelegge hele kuren, og burde jeg ta en ekstra pille på den 8 dagen, altså lørdags kveld og for ekstra effekt? Legger på at jeg nå nettopp spydde, lørdags morning etter å ha tatt de 2 siste tablettene.. Hba skal jeg gjøre? Mvh stresset jente...

Besvart 08.09.2019 08:53
 

Svar
Hei

Det er ikke rart man blir bekymret når man blir syk og kaster opp kuren. Klamydia er en bakterie som er veldig enkel å behandle, og bakterien er nok fint borte innen den siste dagen i kuren. Du trenger derfor ikke å noen flere tabletter eller være stresset. 

Mange er veldig redde for at de fortsatt har klamydia, og føler de må sjekke at klamydia er borte. Vi har ikke sett at behandlingen ikke har tatt vekk klamydia, selv om de har glemt pille eller kastet opp et par piller. Det er derfor ikke anbefalt at man tar noen kontroll.

Mange tar ny klamydiatest for tidlig. Det kan ta opptil 4-5 uker fra du starter på tablettene til alle døde bakterier er ute av skjeden. Testen kan fange opp døde bakterier og dermed bli positiv, selv om du ikke har levende klamydiabakterier lengre. Det er derfor viktig å ikke ta noen kontrollprøve, og hvis man skal ta en ny test så bør man vente til det har gått minst 4 uker. 

 Vennlig hilsen lege ved Sex og samfunn, i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse