Hopp til hovedinnholdet

Trenger svar. Har mange spørsmål om kjønsherpes..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann Jeg ble nylig diagnostisert med kjønnsherpes (hsv2), og jeg sitter igjen med mange spørsmål jeg ikke finner svar på. Kan jeg smitte meg selv og få enda mer herpes? Altså, hvis jeg f.eks. onanerer under et utbrudd, kan jeg spre sårvæsken og derfor få herpes på et større område? Eller er jeg 100% immun mot selvsmitte? Hvis jeg har sex med en som har samme type herpes, er det helt trygt da? Er hele vulvaen min immun mot videre smitte selv om jeg bare har utbrudd på et lite sted ved vaginalåpningen? Jeg spør fordi det hadde vært fint å kunne ligge med han som ga meg det uten flere bekymringer. Og sist; finnes det helsepersonell jeg kan prate om dette med? Fastlegen min var ikke veldig oppdatert, og hadde heller ikke tid til å svare på så mange spørsmål (han visste veldig lite). Kan jeg f.eks. få en time på sex og samfunn eller finnes det sexologer som kan gi tips mot videre smitte etc? Tusen takk for svar, jeg er så forvirret! Hilsen kåt, men herpesinfisert jente

SVAR

Besvart 20.09.2019 12:29:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
account_circle