Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hvor mye som er normalt for min høyde og alder?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som akkurat har fylt 13 år. Jeg har begynt og tenke på det med kroppspress og lurer på hvor mye som er normalt på min høyde og alder. Jeg er 153 cm og veier va. 39-40 kilo! Er det normalt? Jeg lurer og på hvor mange kalorier en på min alder skal ha? Jeg trener ca. 3-4 timer i uken. Hadde håpet på svar! :)

SVAR

Besvart 26.09.2019 17:34:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle