Hopp til hovedinnholdet

Kan alle disse tingene vært knyttet sammen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har i mange år (husker ikke når jeg startet faktisk) plukket på huden ved siden av neglene. Når det blir skorpe føler jeg ekstra trang til å plukke den av, og det føles tilfredsstillende. Pleide å bite masse også, men dette har jeg erstattet med mer plukking. Merker at jeg i ekstra stressende perioder plukker svært mye. Har alltids en finger som blør pga det, føler liksom at jeg "fikser" huden om jeg bare plukker bort den harde huden//skorpen/hudflisen, som igjen gir ny skorpe og mer å plukke bort. Leste nå nettopp at ting som hudplukking kunne være knyttet til en type OCD. Når jeg leser videre om dette, har jeg når jeg tenker meg om også hatt en lang periode som yngre da jeg "måtte" blinke med øyet for å føle en slags lettelse inni meg. Biter nå også på innsiden av kinnene mine og presser ut hårsekker som sitter løst på kroppen. Kan alle disse tingene være knyttet sammen? Er hudplukkingen noe jeg kan venne meg av meg på egenhånd? Føler det skjer mye ubevisst. Takk for hjelp!

SVAR

Besvart 12.10.2019 09:29:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle