Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 160 cm og veier 52 kg. Er det for mye?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har alltid vært en jente med mye energi og smilt hele tiden, og jeg tror alle vennene mine ser på en som ler av alt. Jeg har slitt med angst siden jeg ca. 7-8 år gammel og etter det har jeg bare ikke vært fornøyd med meg selv og kroppen min. Jeg er 160 cm og veier 52 kg. Er det for mye? I tillegg er jeg veldig aktiv og trener mye. Likevel har jeg alltid ønsket å bli tynnere. Det gjelder de siste årene. Jeg snakket med helsesøster på barneskolen, og snakker med helsesøster på skolen nå.. men jeg får ingenting ut av det, siden det ikke er noen som forstår meg. De siste ukene har jeg droppet matpakken på skolen, sluttet å spise frokost og jeg har begynt å telle kcal. Jeg pleier å spise middag, men ikke for meg... jeg gjør det for mamma og pappa. Jeg føler også at jeg blir fortere sur og sint, og at jeg er trøtt og sliten hele tiden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Men det jeg lurer på er om vekta mi er for mye og hva jeg skal gjøre?

SVAR

Besvart 02.02.2020 16:46:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle