Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ca. 1.60 høy og veier 45-50 kg er jeg overvektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en jente som driver med ballett, og jeg føler meg tjukk. Jeg har alltid vært usikker på kroppen min og i tillegg så får foreldrene mine meg til å føle meg det. De er fantastiske folk, men måten de snakker til meg hver dag om vekt og kosthold gjør at jeg føler meg det. Selvom de sier at jeg ikke er det. Jeg har lyst til å sette meg på en diett , men jeg får ikke lov av dem. Og det hender noen i skolegården kaller meg tjukk. Jeg er ca. 1.60 høy og veier 45-50 kg er jeg overvektig? Og hva burde jeg gjøre? Hilsen såret jente

SVAR

Besvart 23.02.2020 12:06:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle