Hopp til hovedinnholdet

Bruker Isotretinoin,skal jeg bruke kondom ved samleie i tillegg til spiral?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har hatt hormonspiral i snart 1 år nå. Jeg og typen hadde sex uten kondom og han kom inni meg. Jeg kom plutselig på at legen min har sagt jeg må ha sex med kondom når jeg går på medisiner for akne (isotretinioin orifarm) fordi det er så stor sjanse for at barnet blir misfoster pga medisinene. I innholdsfortegnelsen står det at en kvinne bør ha p-stav eller spiral da dette er mest effektivt osv. Hva skal jeg forholde meg til? Kjenner jeg er litt redd

SVAR

Besvart 02.03.2020 20:27:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle