Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått mye ned i vekt og kaster opp i tillegg. Bør jeg fortelle det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tror jeg har bulimi. Det siste året har jeg begynt å overspise og så kaste opp maten. Jeg tenker på vekten min hele tiden, og har gått ned 18 kg det siste året. Jeg er nå 162 cm og 35 kg. Jeg har enda ikke sagt noe til foreldrene mine om at jeg spyr opp maten. De har selvsagt merket vektnedgang og har henvist meg til BUP men følte meg ikke noe komfortabel med og fortelle det mens pappa og mamma var der. Er det farlig å ha det? Og burde jeg fortelle det?

SVAR

Besvart 02.03.2020 17:56:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle