Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått ned i vekt, hvorfor er jeg så sulten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har nettopp klart å hå ned typ 10 kg etter å ha vært overvektig. Jeg er fornøyd og vil mer ned, men gag i det siste merka at det ble vanskeligere grunnet at jeg er ekstremt sulten hele tiden. Jeg føler jeg ikke blir mett og har derfor en tendens til p overspiste og keg får ikke trent tilstrekkelig nok og derfor får jeg et overskudd av kalorier hver dag noe som fjør at vekten går opp igen. Jeg har også en tendens til å kjede-mæ-spise og spiser mye. Derfor lurer jeg på om dere veit om kalorifattig mat som jeg kn knaske på igjennom dagen. Jeg vet at det viktigste er 3 måltider som inneholder den rette mengden energi fett protein karbohydrater osv med 2-3 mellommåltid og jeg har prøvd det, men jeg bare merker at det ikke er noe som passer mæ og jeg takler ikke å gå rundt konstant småsulten fordi da blir alle fristelser nesten uimotståelige som eks om jeg ser bakevarer på Narvesen. Jeg vet det handler om beherskelse, men det er vanskelig når sultfølelsen ikke forsvinner.

SVAR

Besvart 13.03.2020 15:52:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik blir du kvitt søtsuget

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Her får du tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

 

Les mer
attach_file

Tips til deg som er sulten hele tiden

Det er viktig at ungdom spiser nok mat for å kunne vokse og utvikle seg. Vi har råd til deg som ofte føler deg sulten eller aldri er helt mett etter et måltid.

 

Les mer
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle