Hopp til hovedinnholdet

Kan jernmangel forårsake synsforstyrrelser

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har hele mitt liv slitt med jernmangel, akkurat som min mor og min søster. Jeg er sliten, har hodepine, litt kvalm, osvosv. Er så å si alltid lav på jern når jeg tar blodprøve, av og til har det vært så kritisk at jeg var på nippet til innleggelse. Det jeg lurer på er, er det vanlig med synsforstyrrelser når man har jernmangel? Jeg ble så bekymret fordi jeg har fått sånne ‘stjerneskudd’ som spretter rundt. Nesten som ildfluer. Jeg tror ikke de er der HELE tiden, de er iallefall ikke noe jeg merker hele tiden, kommer an på lys osv. Ser de spesielt godt når jeg ser på himmelen. Floaters har jeg fra før, som jeg har hatt i ca 2-3 år, men hadde ikke noe galt med øynene. Stemora mi nevnte da at jern kunne være årsak til det. Vil det evt da si at disse ‘stjerneskuddene’ kan gå vekk om jeg får mer jern i kroppen? Takker for svar!

SVAR

Besvart 20.03.2020 13:25:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle